Hem / Riksidrottsmuseum öppnar med flera nyheter

Riksidrottsmuseum öppet med flera nyheter

Sedan den 17 juni är Riksidrottsmuseum öppet igen efter att ha varit stängt i månader på grund av coronapandemin.

Besökaren möts av flera nyheter. Bland annat har SportLab, utställningen där besökaren kan laborera med kroppen och prova sportaktiviteter, uppdaterats med nya tester och utmaningar. Däribland den psykologiska utmaningen Mindball ­– testet där tankens kraft förflyttar en boll på ett bräde från start till mål.

Museets gård har uppdaterats med en sjukamp för de lite yngre. Här handlar det bland annat om att kasta, krypa, hoppa och balansera i olika stationer som är skapade utifrån kroppens grundmotoriska rörelser.

Konsthall 16 öppnar också med besked. Den nya utställningen Crash colors tar avstamp i ett par badbyxor med hawaiianskt blomstermotiv som konstnären Jörgen Agardtson fått i present. Mönstret lockade till research kring surfkultur och båtar som traditionellt använts i stillahavskulturer. Med väsensskilda uttryck, från en målning av badbyxorna i klara färger till mer skira och dunkla skiktmålningar som viskar om berättelser i ett annat känsloläge, förflyttas vi ut i naturen, nära havet.

Tills vidare har museet öppet torsdag–söndag kl. 11–16. Minskad smittspridning är alltjämt prioriterat och här kan du läsa om de ingrepp som görs för att skapa trygga besök.

Varmt välkommen till Riksidrottsmuseum!