Hem / Så arbetar Riksidrottsmuseum för att minska smittspridning

Så arbetar vi för att minska smittspridning

Här kan du läsa om hur vi på ett smittsäkert sätt håller öppet för att du ska känna dig trygg. 

Våra öppettider är tisdag-söndag 11-16. 

Vad gör Riksidrottsmuseum och Konsthall 16? 
Vi håller öppet i enlighet med Folkhälsomyndighetens och Region Stockholms rekommendationer. Besök oss enbart om du är frisk! 

Avstånd mellan besökare 
Vi ser till att besökarna i våra lokaler inte blir för många. Dekaler i golvet påminner oss att hålla avstånd. 

Anpassat utbud 
Utbudet har anpassats efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har inga visningar eller programpunkter inomhus, digitalt utbud finns att ta del av hemifrån via vår webbplats. I utställningen SportLab tar vi emot ett sällskap på max 8 personer åt gången. Tid för det bokar du på plats i receptionen. Caféet har begränsat antal sittplatser och säljer endast styckvis förpackade varor. 

Skolklasser och andra grupper 
Vi erbjuder för närvarande inte skolprogram eller visningar. 
Kontantfri verksamhet, vi tar inte emot kontanter, du är välkommen att betala med kort. 

Anpassad städning 
Vi rengör områden som är extra utsatta och som ofta kommer i kontakt med händer så som dörrhandtag, pekskärmar och kranar mer frekvent. 

Vad du som besökare kan göra 

Stanna hemma om du är sjuk 
Om du känner dig frisk är du välkommen till oss. Om du känner dig sjuk vill vi att du stannar hemma till dess att du är helt frisk. 

Håll avstånd 
Vi ber dig att visa hänsyn till andra besökare samt personal genom att hålla två meters avstånd till varandra. Följ anvisningarna som finns. 

Tvätta händerna 
Tvätta händerna ofta. Använd handsprit om du inte har tillgång till tvål och vatten. Det finns handsprit på flera stället i museet. 

Ha tålamod 
Viss väntetid kan förekomma eftersom det finns ett maxantal personer som får vistas i de olika utställningarna. Det kan också finnas väntetid utomhus. Vi hoppas på din förståelse. 

Undvik trängsel 
Torsdagar och fredagar är det vanligtvis färre besökare på museet än under helgerna. 
 
Res säkert 
Tänk på att ta dig till museet och konsthallen på ett säkert sätt. Vi ber dig att följa rekommendationerna som gäller för kollektivtrafiken.