Hem / Barn & familj

Barn & familj

Välkommen till Riksidrottsmuseum! Här finns något för hela den nyfikna och aktiva familjen. Förutom barnens favorit SportLab finns andra inslag för barn i olika åldrar. Spana också in kalendariet för bland annat verkstad, filmklubb och mycket mer. Det är alltid fri entré på Riksidrottsmuseum och gratis att delta i våra aktiviteter. 

Verkstad  
Varje lördag och söndag kl. 11.00­­–16.00 Kreativ verkstad för alla åldrar i utställningen Spelplatsen. Utforska, utveckla och utforma sportiga saker. Drop in från 5 år och uppåt. Gratis.

Filmklubb 
Varje helg kl. 14.00 visar vi idrottsfilmer i Olympia. Se aktuellt program i kalendariet. Gratis.

SportLab
Besök vår roliga och rörliga utställning SportLab som är mycket uppskattad bland barn och ungdomar. I utställningen kan du prova hur det känns när du rör dig – svindlande och härligt eller långtråkigt och arbetsamt? Lyssna på ljud från idrottens värld, testa klätterväggen, se idrottare i rörelse och känn på olika material i kläder och idrottsutrustning. Här kan du se hur man gör testerna: Tester SportLab (PDF)

 

Gården
På vår gård kan barnen hoppa, balansera, klättra och prova sin styrka och rörlighet. Gården är öppen året runt under museets öppettider. Här kan du få tips på hur man använder våra träningsstationer: träna ute (PDF). Missa heller inte vår roliga sjukamp (PDF).

Café
I vårt café kan du handla kaffe, te och annan dricka och lite smått och gott. Har du med dig barnmat går det naturligtvis bra att äta det i vårt café.

Riksidrottsmuseets café

Tillgänglighet
I museet finns hiss. På en av toaletterna finns det skötbord. En toalett är handikappanpassad. Det finns ramp till entrén.