Hem / Barn & familj

Barn & familj

Välkommen till Riksidrottsmuseum! Här finns något för hela den nyfikna och aktiva familjen. Förutom barnens favorit SportLab finns andra inslag för barn i olika åldrar. Spana också in kalendariet för bland annat verkstad, filmklubb och mycket mer. Det är alltid fri entré på Riksidrottsmuseum och gratis att delta i våra aktiviteter. 

SportLab
Besök vår roliga och rörliga utställning SportLab som är mycket uppskattad bland barn och ungdomar. I utställningen kan du prova hur det känns när du rör dig – svindlande och härligt eller långtråkigt och arbetsamt? Lyssna på ljud från idrottens värld, testa klätterväggen, se idrottare i rörelse och känn på olika material i kläder och idrottsutrustning.

 

Gården
På vår gård kan barnen hoppa, balansera, klättra och prova sin styrka och rörlighet. Gården är öppen året runt under museets öppettider.

Café
I vårt café kan du handla kaffe, te och annan dricka och lite smått och gott. Har du med dig barnmat går det naturligtvis bra att äta det i vårt café.

Riksidrottsmuseets café

Tillgänglighet
I museet finns hiss. På en av toaletterna finns det skötbord. En toalett är handikappanpassad. Det finns ramp till entrén.