På egen hand

Sidan uppdaterades: 12 december 2022

Boka ett besök

Du kan besöka museet på egen hand tillsammans med din klass. Under våra ordinarie öppettider är det gratis. Anmäl ditt besök via bokningsformuläret.

Förbered ditt besök

Vi har tips och förslag på hur du kan planera ditt klassbesök. Besök museets utställningar på egen hand eller använd vårt radio- och filmarkiv. Du kan även boka gratis filmvisningar i vår filmsal. Här kan du läsa mer om lärarhandledningar, övningar, instruktioner, temaspår och mallar. Naturligtvis är det bara fantasin som sätter gränserna för hur museets utställningar kan användas i undervisningen i flera ämnen.

SportLab

Innehåll

Lär dig mer om vad som händer i kroppen vid träning och vila. Testa din förmåga och lär dig mer om hur du kan mäta dina prestationer. Vid ett gruppbesök i SportLab ger vi en kort introduktion (10 min) och sen får ni genomföra ert besök på egen hand med hjälp av lärarhandledning och testinstruktioner. Vi rekommenderar att en lärare följer med varsin grupp och leder och förklarar övningarna. Läs mer i vår lärarhandledning (pdf) Pdf, 2 MB..

I den här spellistan på Youtube kan du få flera tips på och instruktioner till övningar du kan göra.

Syfte/inlärningsmål

  • att få kunskap om hur kroppen fungerar i arbete och vila
  • att stimulera till rörelseglädje
  • att få undersöka och laborera med kroppen
  • att få testa och pröva på idrott
  • att lära sig mer om idrott och hälsa

Ämnesanknytning i urval

Idrott och hälsa – Utställningen ger eleverna förutsättningarna att utveckla förmågan att utföra komplexa rörelser inomhus och utomhus, att förstå samband mellan rörelse, kost och hälsa, att genomföra styrketräning, rörlighetsträning och mental träning, att sätta upp mål i fysisk aktivitet, att kunna planera, genomföra och utvärdera ett personligt anpassat program för träning och att kunna tillämpa olika metoder för spänningsreglering och stresshantering.

Sidan publicerades: 2 december 2022