Sommaraktiviteter i museet

Sidan uppdaterades: 3 juli 2024

Sporta loss i SportLab
SportLab är barnens favorit och här får ni laborera med kroppen och prova sportaktiviteter. Bland de åtta stationerna får ni prova på hoppstyrka, handstyrka, reaktionsförmåga, snabbhet och balans. Missa inte den psykologiska utmaningen Mindball ­– testet där tankens kraft förflyttar en boll på ett bräde från start till mål.

Sjukamp på gården
Här kan du hoppa hopprep, kasta frisbee, gå på styltor och mycket mer. Utmana dina vänner eller lek på egen hand. Sjukampen är öppen under museets öppettider. Stängt vid dåligt väder.

Konstorientering för hela familjen
Med konstorienteringen närmar vi oss skulpturer och konstfulla objekt på Djurgården med nyfikenhet och rörelseglädje. De som forskar om träning säger att vi blir gladare, piggare och smartare när vi rör oss!

Pyssla, rita och skapa i verkstaden
Vår kreativa verkstad hittar du i utställningen Spelplatsen på bottenplan. Här kan du teckna serier, utforska, utveckla och utforma sportiga saker. Det är bara att börja botanisera bland pennor och papper. Missa inte käpphästbanan alldeles bredvid verkstaden eller kryp upp med en saga i hörnet bakom väggen med teckningar.

Familjespåret: Sommarlovsspår med kul och klurigheter!
I familjespåret upptäcker ni museet med kluriga uppgifter, frågor och roliga utmaningar.

Sommarlovsgympa för hela familjen

Vi gör sommarlovsgympa tillsammans, hela familjen rör sig till radioapans roliga gympa kl. 14.00 tisdag – fredag. erbjuds veckorna 26 – 28 och 33.

Sidan publicerades: 3 juli 2024