Lediga tjänster

Sidan uppdaterades: 18 juni 2024

Timanställd värd till Riksidrottsmuseum

Idrottsrörelsen är inne i en dynamisk förändringsprocess. Vi bedriver idrott i förening för att ha roligt, må bra och utvecklas hela livet. Varje dag tar vi ännu ett steg på resan mot en mer nyfiken och välkomnande idrottsrörelse. Häng med på resan mot framtidens idrottsrörelse.

Brinner du för att ge service och är intresserad av idrottens kulturhistoria och samtidskonst? Då är du välkommen till oss på Riksidrottsmuseum! Vi söker nu värdar som kan arbeta helger, skollov och vissa veckodagar vid behov.

Riksidrottsmuseum med Konsthall 16 är en arena för kunskap, upplevelser, samtal och reflektion med kulturhistoriska utställningar och samlingar. Vi vill bidra till att öka allas kunskap om vår gemensamma idrottshistoria, hur idrott och kultur påverkar varandra och hur idrotten kan bidra till ökad gemenskap.

Arbetsuppgifter
Som värd möter du och informerar besökare om utställningar och programverksamhet, håller introduktionsvisningar, ronderar lokalerna samt ansvarar för säkerheten för vår publik vid larm- och nödsituationer. I värdrollen ingår även arbete i café och butik där du sköter den dagliga driften. Du är nyckelpersonen som ger våra besökare en bra och minnesvärd upplevelse.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet som värd är mycket utåtriktat och därför är det viktigt att du trivs i en miljö med många möten med barn och vuxna. Du har hög social kompetens och servicekänsla. Du är ansvarstagande, trygg och kommunikativ i mötet med besökare och kollegor. Vidare är du lösningsorienterad, initiativrik och handlingskraftig.

Du är minst 18 år gammal och behärskar svenska och engelska. Övriga språkkunskaper är välkomna då flera av våra besökare kommer från andra länder.

Fakta om tjänsten och ansökan
Tjänsten är en timanställning under helger, skollov och vissa veckodagar vid behov.

Riksidrottsmuseum är beläget i museiparken på Gärdet i Stockholm. Som anställd på Riksidrottsmuseum är du en del av ett gemensamt kansli där Riksidrottsförbundet utgör museets huvudman tillsammans med SISU Idrottsutbildarna.

Vi vet att en jämställd och inkluderande arbetsplats med ett brett spektrum av erfarenheter och perspektiv bidrar till verksamhetens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela idrottsrörelsen och vill därför utmana idrottens normer och se en stor bredd av sökande.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Daniel Wetterskog, chef för Riksidrottsmuseum, 08-699 60 09. Fackliga kontaktpersoner är Linda Söderqvist (Unionen), 08-699 61 84 och Åsa Bergström (SACO), 08-699 61 13.

Ansökan mailas till värdansvarige Liza Piotrowska: liza.piotrowska@rfsisu.se

Välkommen med din ansökan! Vi behandlar ansökningar löpande.

Riksidrottsförbundet (RF) har till uppgift att stödja, företräda och leda idrottsrörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt. SISU Idrottsutbildarna (SISU) är idrottens eget studieförbund och arbetar med bildning samt utbildning inom idrotten. Tillsammans utgör vi ett gemensamt kansli som bildar, utbildar och utvecklar idrotten i förening. Vi, det gemensamma kansliet, stödjer våra distrikt samt 72 olika specialidrottsförbund som tillsammans organiserar fler än 250 olika idrotter.

Sidan publicerades: 9 februari 2024